Hoe ontstaan

Boek over Nefrotisch Syndroom

In januari 2010 ben ik begonnen met schrijven. In eerste instantie om te verwerken wat er op dat moment in mijn leven gebeurde. Sem had net een nierbiopt ondergaan en was begonnen met nieuwe zware medicijnen. Dat ging gepaard met de nodige bijwerkingen en daar had ik het er moeilijk mee. Het schrijven hielp me om deze tijd door te komen.

 

mooie reacties

Toen ik het een keer aan een paar mensen liet lezen, kreeg ik zulke mooie reacties dat ik besloot een boek te gaan schrijven. Het boek is er gekomen en ik ben er ontzettend trots op. Het is een heel mooi verhaal geworden waar menigeen zich in herkent. De reacties zijn echt overweldigend. Mensen worden enorm geraakt tijdens het lezen en blijven geboeid van begin tot eind. Meerdere malen krijg ik te horen dat ze het niet weg kunnen leggen. Van een heel breed publiek krijg ik goede/positieve reacties; ouders van zieke of gezonde kinderen, vrouwen jong en oud en ook van mannen van welke leeftijd dan ook. Het boek is heel toegankelijk en leesbaar geschreven, dus zelfs de mensen die nooit lezen, hebben tot hun eigen verbazing mijn boek in een keer uit.

 

pakkend verhaal

Gelukkig heb ik veel hulp gehad bij het tot stand komen van mijn boek. Ten eerste is de tekst door 6 verschillende mensen doorgelezen en bekritiseerd. Dat heeft ertoe geleid dat het een mooi en pakkend verhaal is geworden waarbij ik toch goed bij mezelf en mijn oorspronkelijke tekst en gevoel ben gebleven. Daarnaast heeft José van Amstel van JozeeUitgevers mij in raad en daad bij gestaan. We hebben heel wat brainstormsessies samen beleefd en elke keer kwam ik weer verder met mijn avontuur, want zo kan ik het echt wel noemen.

 

opbrengst naar onderzoek

Regionaal timmer ik aardig aan de weg en ik heb inmiddels meer dan de 800 boeken verkocht. Wat ik tot nu toe heb bereikt is al heel gaaf, maar ik wil meer. Ik wil mijn strijd verder voeren. Om dat te kunnen doen, moet ik ervoor zorgen dat mijn boek meer bekendheid krijgt. Alleen zo bereik ik hopelijk uiteindelijk mijn doel; dat er geld komt voor onderzoek naar Nefrotisch Syndroom, de zeldzame nieraandoening waar Sem aan lijdt, en in het mooiste geval een kans op genezing. Alle opbrengsten van het boek gaan rechtstreeks naar onderzoek, ik verdien er zelf niets aan.

Het zou fantastisch zijn als het me lukt meer aandacht voor mijn boek te verkrijgen, zodat deze ziekte erkend wordt en de kans op meer onderzoek zou worden vergroot.

© Martine Delcour - 2012