Blog

Uitslag Nierbiopt 20 maart

By on mei 8th    /    Geen categorie    /    0 Comments

Toch nog onverwachts belde Dokter van Wijk vrijdagavond 24 april….met heel goed nieuws gelukkig!!! 🙂

Zoals ik al vermoedde was het nierbeeld niet verslechterd in vergelijking met 2,5 jaar geleden. Maar wat nog mooier en heel bijzonder is, is dat zijn nieren er zelfs rustiger uitzien!!! Ze zagen nog wel wat verbindweefseling (die vorm focale sclerose die hij heeft), maar ze zagen die verbindweefseling bij 4 van de 82 nierfilters en dat is niet zo heel veel dus. Ik weet niet hoeveel dat er bij het eerste en tweede nierbiopt waren, dus dat ga ik vrijdag a.s. even vragen als we op controle moeten. Daar ben ik nu wel nieuwsgierig naar…

Waar we zo lang op moesten wachten, was de uitslag van de elektronen microscoop en wat ik van Dokter van Wijk begreep, kunnen ze daarmee zien hoe het gesteld is met het membraan. De vorige keer zagen ze dat dat een beetje dun was en dus kwetsbaar (daarom moet Sem bloeddrukverlagers slikken zodat zijn bloed er niet hard doorheen wordt gepompt). Dat kon komen omdat hij nog jong was, omdat het medicijn Neoral schade toebrengt aan de nieren of het kon zijn dat het aanleg is.

Nu zagen ze dat het nog steeds een beetje dun is, maar wel binnen de normale grenzen (het moet tussen de 250 en 348 zijn en bij Sem was de waarde 290). Dat betekent dat de Neoral in ieder geval geen schadelijke werking heeft op de nieren van Sem.

Conclusie: Zijn nieren zijn stabiel gebleven en niet achteruit gegaan. Totaal onverwacht zien zijn nieren er zelfs een beetje beter uit en beter nieuws hadden we niet kunnen krijgen. Er is geen schade ontstaan door het gebruik van de Neoral, dus we kunnen op deze voet verder gaan! Geen verandering van medicijnen, dus geen verandering van de situatie! Sem kan lekker zo door blijven gaan en dat was onze grootste wens.

Dokter van Wijk zei wel dat hij laag in zijn (medicijn) spiegel zit, maar hij doet het er gewoon goed op. Zolang het goed blijft gaan, gaan we niet verhogen. Ik test elke dag zijn urine, dus mocht hij het er niet meer mee redden, dan zie ik dan meteen. Van Wijk zei ook: beter kunnen we niet monitoren, dus we gaan er gewoon voor!

 

 

 

 

  

Leave a Reply

 

© Martine Delcour - 2012