Blog

Uitslag Sem

By on februari 9th    /    Geen categorie    /    0 Comments

Dokter van Wijk belde woensdagavond 1 februari en ze had goed nieuws. Het ziet er allemaal gunstig uit. Zijn urine- en bloedwaarden waren ongeveer gelijk gebleven met de vorige keer.

Het kreat(nierfunctie) is wel wat aan de hoge kant en het ureum(afvalstoffen in bloed) ook, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de pfeiffer e.d. Het was in ieder geval niet gestegen gelukkig! Er zat weer geen spoortje eiwit in zijn 24-uurs urine, dus dat is heel gunstig.

De dexa-scan(botscan) zag er goed uit. Robin en ik hadden bedacht dat we al blij zouden zijn als zijn botdichtheid gelijk was gebleven aangezien hij ook weer 15 cm gegroeid is het afgelopen jaar. Het was zelfs iets verbeterd met 1,6%. Dat is niet heel veel, maar het gaat de goede kant op.

De pfeiffer is nog niet over zag ze in het bloed, maar wel op z’n retour.
Haar advies is om nu zo spoedig mogelijk het verwijderen van de neusamandelen in combinatie met het nierbiopt te plannen. We kunnen wel wachten tot de pfeiffer helemaal over is, maar dat is niet nodig. Hij heeft nu gewoon erg veel last van die neusamandelen. En als die verwijderd zijn, heb je kans dat ook zijn longen e.d. veel minder prikkels krijgen.

De radioloog heeft nog even goed naar zijn longfoto’s gekeken en zag geen dikke (long)ontsteking. Wel veel prikkeling, maar daar heeft hij nu die puffer voor. Dat werkt gelukkig al. Ik ben vorige week naar de huisarts geweest en die hoorde al niets meer; geen enkel piepje. De puffer doet dus goed zijn werk. Sem is ook een stuk energieker en voelt zich veel beter. Hij slaapt meteen weer een stuk rustiger. Heerlijk.

Nu is het dus afwachten op het bericht van Dokter van Wijk. We moeten dan waarschijnlijk nog een keer terugkomen voor een afspraak met de KNO-arts en de anesthesioloog om de operatie te bespreken en voor te bereiden.

Spannend wel weer!

Groetjes Martine

  

Leave a Reply

 

© Martine Delcour - 2012